kuchnia arabska i turecka przepisy

kuchnia arabska i turecka przepisy

Gotowanie Zioła listy- top 6

Jeśli zostali poproszeni o zgłoszenie się swoją listę gotowania zioła własne, które zioła byś to? Ten artykuł sugeruje, sześć, które są chyba najbardziej powszechne i uniwersalne dla dodając, że dodatkowym coś do jedzenia.

Pamiętaj oczywiście, że zioła mają na celu uzupełnienie, a nie przytłaczają smak jedzenia.części do simsona Używane rozsądnie jednak żadnego z tych sześciu ziół może znacznie zwiększyć swoje gotowanie.

Zaczynamy z czterech, które po prostu spływa język: rozmaryn, szałwia, pietruszka i tymianek. Być może są one łatwe do zapamiętania także ze względu na album muzyczny 1966 przez Simon and Garfunkel o tej samej nazwie.

Po tym będziemy spojrzeć na zatokę i Mint.

Pietruszka

Pietruszka może być używany do dekoracji i dodać kolor do mięsa, warzyw, ryb i białych mięs. Może być również posiekane i zawarte w białym sosie z kurczaka, ryby lub cielęciny. Pietruszki łodygi z drugiej strony mogą być dodane do zupy i stanie dodać aromat.

szałwia

Sage pomaga w trawieniu i dlatego jest dobrym dodatkiem podczas gotowania mięs, takich jak wieprzowina, kaczka lub gęś które wydają się być bogaty. Jest to silnie pachnące zioła i dlatego musi być stosowane z dużą ostrożnością. Kiełbasy i farszu często korzystają z dodatkiem małej szałwii.

rozmaryn

Zioło to jest bardzo aromatyczny i ma pełny smak. Jest także bardzo uniwersalnym. Można posypać mielony pozostawia na kotlety i steki przed opiekasz nich lub zawierają małą gałązkę rozmarynu wewnątrz kurczaka, lub w pobliżu kości na styku baranka.

tymianek

Posiekany tymianek może być stosowany jako ozdoba, gdy służąc gotowane warzywa. Może być stosowany w garni bukiet o włączenie do zup lub akcji. Jest to odmiana o zapachu cytryny, który jest szczególnie dobra dla ryb i kurczaka potraw.

Zatoka

Liście laurowe są wykorzystywane zarówno słodkich i pikantnych potraw. Są one wykorzystywane do aromatyzowania magazynie lub zup lub zapiekanek. Można także podawać w mleku lub kremu podczas dokonywania kremem na przykład.

Mennica

To jest oczywiście istotnym składnikiem w sosie miętowym, często podawane z dania z jagnięciny, ale to zioło ma dużą wszechstronność. Liście mięty mogą być zawarte w zielonych sałatek, lub wprowadzone do schłodzonego jogurtu , które jest podawane z gorących potraw, takich jak curry czy kebaby.

Suszone mięty można dodać do farszu lub zapiekanek.

Jeśli dostępne są świeże zioła, korzystania z nich. Jeśli nie, suszone zioła są w porządku, chociaż trzeba połowę ilości. Lista Top 6 gotowania zioła przedstawiony tutaj jest dobrym punktem wyjścia do budowania wybór aromatycznych ziół w kuchni.

Artykuł dzięki:

Dodaj komentarz