restauracja turecka francuska

restauracja turecka francuska

Tradycyjnych receptur z Bliskiego Wschodu

Kuchnia Bliski Wschodniej jest bardzo paradoksalny, ponieważ jest zróżnicowana, mając pewien stopień jednorodności. Kuchnia ma Ottoman dotyk reżimu w nim. Istnieje kilka powszechnie stosowanych składników, takich jak oliwki i oliwa z oliwek, pitas (okrągły chleb), miód, nasiona sezamu, sumaka (kwitnienia roślin), ciecierzyca, miętą i pietruszką. Kilka znanych potraw, które są cieszyli całym świecie są kibbeh (ryż i posiekane mięso) i shawarma (sandwich jak okład z odmian kurczaka, jagnięciny lub kóz) .They mają również popularny napój alkoholowy o nazwie „arak” . Istnieje wiele tradycyjnych receptur z Bliskiego Wschodu, które są bogate w witaminy, minerały i antyutleniacze. Żywność jak hummus i jagnięcina zawierają smaku i wartości odżywczych.

Tradycyjne receptury Bliskiego Wschodu to płaski chleb, soczewica, świeże owoce i orzechy, surowych warzyw, jagnięciny, wołowiny, kozim serem i różne rodzaje jogurtu.

Baranek jest integralną częścią każdej tradycyjnej receptury. Jest to uniwersalny, że mięso może być marinate, pieczone, z grilla, pieczonej lub smażone.

Oprócz preparatów z jagnięciny, hummus jest inny tradycyjny przepis, który zyskał popularność w ostatnich latach, dzięki ekspozycji na zachodzie. Jest to bardzo pożywne receptury wykonane z ciecierzycy i czosnku.

Kebaby są przysmakiem cieszył się we wszystkich częściach świata. Wykonane z odmian kurczaka i jagnięciny, rogi kebab znajdują się w restauracjach przydrożnych całej Syrii, Libanie i Jordanii.

Poza kebaby i dania mięsne, sałatki izraelski jest proste danie, które składa się z pomidorów, cebuli i papryki. Ta sałatka jest uzupełnieniem każdego posiłku Bliskiego Wschodu.

A jeśli czujesz, że wiele zostało omówione o mięso, to chodźmy do cukierka! Lokma jest turecki smażone słodkie ciasto pokryte prostego syropu. Jest powszechnie stosowany jako dodatek do kawy.

Knefe to tradycyjny deser z libańska phyllo (arkusze papieru cienki mąki ciasta) i sera. Tak bogata kuchnia i duża różnorodność w celu zbadania i wybrać z- Izraelska, Libańska, turecki, a lista prostu toczy się dalej!

Kiron Abraham jest miłośnikiem wszystkich rzeczy jedzeniem i jest szczególnie lubił pisać dla Slurrpy.com, które jest przepełnione tradycyjnych receptur zwłaszcza indyjskich receptur żywności.

Artykuł dzięki:

Dodaj komentarz